dimarts, de gener 6

Passeig per la Violette

Ha arribat el gran dia: amics i amigues invisibles del món blocaire. Avui que neva, per sentir-vos ben calentons llegiu els posts de regal que han omplert la catosfera. La llista aquí.

______________


Benvolguda Violette Moulin,


És hivern i fa fred, espero que duguis un bon abric i bufanda i que, tal com et vaig dir, portis calçat còmode perquè avui és dia de mercat i, des de la finestra de casa teva les olors de les parades et criden a que surtis al carrer i passegis pels carrers d'aquest petit barri en format html.


Quan surtis de casa, no et giris, potser no camines sola, si sents passes no t'estranyis, potser algun blocaire ens segueix.
Mira, ara ve l'Eli, no et fa res que s'afegeixi a la passejada, oi? L'he invitat, a última hora, encara no ha rebut cap regal i mentre fa temps he pensat que podia venir... A més a més, com més serem més riurem!

T'has fixat en el terra de llambordes arrodonides pel pas del temps? Gairebé no hi ha trànsit, és d'hora i hi ha ben poca gent. Sí, ja sé què vols anar al carreró estret de la dreta, però entrem a mercat, ara no hi ha gent.


Fixa't en les taronges, prou bones per fer altre cop melmelada amarga de taronja? Encara és bona època. No he pensat a dir-te que agafessis el cistell, llàstima. De tota manera, el dia serà llarg, més val no carregar-nos.
Eli, la Violette, fa una melmelda boníssima! Bé, jo no l'he provat però al seu bloc fa una pinta deliciosa!



Fixa't! Bitxo.... em pica la llengua només de veure'l!



Mmm...
Has vist els pebrots? Per sopar podries improvisar coca amb pebrots escalivats i anxoves. Mmm...



Fixa't en la parada de la dreta. Potser queda fora de lloc, però no podríem somniar en tenir una parada així per aquí?



Mira aquella senyora pesant les verdures? Bé de gust un caldet, amb el fred que fa, oi?



Violette, tens gana? Si, ja va sent hora, tens raó Eli! No, però què fas acomiadant-te? Que encara queda molt per voltar! Crec que per fi podem agafar el carreró que has vist abans. Potser hauríem de donar la volta al mercat.

Bfff... fa un fred que pela! Mira, ja hi som!




Em deixeu que us convidi a dinar? Trio jo la crêpe! Espero que us'agradi... La veritat és que la trio a les palpentes, però espero que sapigueu perdonar-me si erro en l'elecció.



Potser és hora que ens aixequem. Donem un vol per aquests carrers estrets? Violette, vols anar cap aquí? Què has vist? Ah! Sí, que és maca, sí... entrem-hi? Quants prestatges!


Ja hem carregat, cap a on anem, ara? Quina botiga? No sé si em podré resistir!


Vigileu, amb els bassals! Ha anat de què, que de tant badar no quedem ben molles! Quina olor que se sent, d'on deu venir? A veure...


Teniu fred? Potser podríem parar una estona. No hem parat des de l'hora de dinar. Vine, girarem al següent cantó, conec un lloc, Violette que estic convençuda que t'agradarà. Hi ha una tauleta lliure per totes 3! Correm, abans no ens la prenguin!



S'ha fet tardíssim! He de marxar, tu també Eli? És que hem voltat molt! Però ens veurem, per aquí. Segur. Fins aviat guapa!

Violette, què faràs ara? No ho saps? No estàs gelada? I, rendida? Comença a ploure! Et deixo el paraigua perquè no et mullis de tornada a casa. És aviat, encara podràs llegir una mica abans de sopar.


Et deixo just a la porta de casa. Sents com baixen les persiones? El mercat tanca.



Espero que hagis disfrutat del teu passeig. Bon dia de Reis.


De la teva blocaire invisible,
Anna Tarambana

8 comentaris:

assumpta ha dit...

Delicióssssssssss, en tots els aspectes !!!!

El veí de dalt ha dit...

UN regal molt adequat. Li encantarà a la Violette!
PS
Hauríem de penajr al wiki qui ha fet el regal a qui, i així qui no el trobi, sàpiga on anar. Fins el vespre no podé fer els meus.

El veí de dalt ha dit...

UN regal molt adequat. Li encantarà a la Violette!
PS
Hauríem de penajr al wiki qui ha fet el regal a qui, i així qui no el trobi, sàpiga on anar. Fins el vespre no podé fer els meus.

Striper ha dit...

Quin passeig de sensacions i colors mes precios.

rhanya2 ha dit...

Oh!!! M'ha encantat, Anna!!! Molt! M'ha xiflat... No et menteixo si et dic que m'has emocionat en segons quin passatge... Saps? M'adono de quant transparent soc a través dels meus escrits i de les meves imatges! De debò... m'has calcat!!
Des d'ara no em perdre ni un dels teus passejos!

Un petó molt fort i encantada que hagis estat tu la meva blocaire invisible!!

Cèlia ha dit...

Quin regal més bo! entra pels ulls fins i tot cru!

Laura ha dit...

Que bonic i que treballat, Anna, gràcies a tu i al Veí per la iniciativa. Ha estat molt maco participar.

Eli ha dit...

Ohhhh!!! Aquest passeig pel mercat m'ha encantat!!! I ja tinc una ganaaaaaaa!!!! ja,ja,ja
Moltes gràcies pel detall, és un detallàs!!!! (i no et sentis responsable!) Aquestes coses poden passar i mira m'ha tocat!!!!
Moltes gràcies!