dijous, de desembre 25

Avui és Nadal

Per cada un de nosaltres Nadal té un color diferent, una olor diferent, un gust diferent i un sentiment diferent.

Després de recomençar aquest post mil vegades, m'adono que aquest any Nadal encara no té ni gust, ni olor, ni mirada, perquè aquest Nadal junts no ha estat mai. Aquest Nadal nostre encara no l'hem pintat de cap color, però serà vermell, encara no li hem posat música, però serà d'acordió i encara no li hem posat imatge però hi serem tots dos. I, com que encara no en sabem massa de posar olor, color i enfocar la imatge, anirem a casa dels nostres pares a robar-los una mica de l'olor de rostit, una mica de les rialles d'infant i una mica dels llums del balcó i del pati.

Cap any Nadal m'ha decepcionat.

La meva mare a la cuina barallant-se amb la cassola alhora que s'adona que les estovalles no estan ben planxades, la meva germana a quarts de 15 amb pijama i la
meva padrina, pintant-se els llavis abans d'anar a missa d'onze. El meu pare, absent misteriosament, reapareix amb la camisa d'excursió, euforic de fred i muntanya i l'escridassem perquè es dutxi i es canviï. La meva tieta empol·lainada i carregada de bosses, apareix amb extrema puntualitat i es tanca a la cuina amb la mare. Més tard s'hi afegeix la padrina de la meva germana, totes tres juntes s'enriolen d'acudits que jo no sé si entenc, que encara sóc petita.

Plats, gots, copes, tot per aquí i per allà, mentre el CD treu fum de Nadales. Tu seus aquí, tu allà i, ai, no, al revés, com ho feiem l'any passat? I, caguem el tió, morts de fred al pati, i dinem i bevem i ben tips comencem a salvar el món i a explicar històries. Just quan comencem a desparar taula, s'afegeix el meu tiet i la meva tieta al fi de festa. A fora ja és fosc, fa fred però a dins a casa s'està bé i en Bing Crosby encara canta. Avui és Nadal.


12 comentaris:

Sergi ha dit...

Totes aquestes imatges que expliques em resulten d'allò més familiars, però la diferència bàsica està en la nostra mirada, la nostra manera de prendre'ns-ho.

Bon Nadal Tarambana. Segur que no et decebrà, i a més, amb elteurei al costat. No pot fallar res.

Jordi Casanovas ha dit...

Bon Nadal Tarambana!

Jesús M. Tibau ha dit...

bones festes

Unknown ha dit...

Bon Nadal, Tarambana. El meu Nadal no és avui, sinó demà, però tot i que sigui demà hi falta massa gent a la taula. Però, bé, com sempre el tió i la cara de sorpresa de les nenes (la de la gran ja fa temps que fingida) ho salvarà tot

Striper ha dit...

Bones festes i sigui el color que sigui , que ho sigui esquitxat de molts somriures.

Llum ha dit...

Bon Nadal, Tarambana!

El veí de dalt ha dit...

Bon Nadal maquinista. No canviïs mai!

Unknown ha dit...

Bon nadal!!

Anònim ha dit...

Bon Nadal, tarambana!

Núr ha dit...

Espero que aquest nou Nadal hagi estat ben fantàstic!

Tenir aquestes imatges de la nostra família en aquestes festes sempre m'ha semblat molt i molt entranyable! :)

Petons i gaudeix del que queda de festes!

zel ha dit...

Que bonic Anna, m'has fet veure l'escena, de debó!

Et desitjo el millor del món reina, sigues feliç, que la pau i l'amor no et deixin mai!

vilapou ha dit...

Bon Nadal, que encara no ho havia dit, jo...