dijous, de juliol 16

Moment de silenci mental



Ingredients per 8 persones:

- 300 grams de farina
- 200 grams de mantega
- 100 grams de sucre glacé
- 2 ous (1 per la massa, 1 per pintar)
- una mica de sal
- vaïnilla (si es vol, jo no n'hi poso)
- melmelada (si es vol)

Primer posar la farina formant un cercle, al centre posar-hi la mantega tallada a trossets, el sucre, l'ou, la mica de sal i la vaïnilla (si es vol). Incorporar la farina del voltant i anar amassant. Un cop es té ben amassat, embolicar-ho amb un film transparent posar-ho a la nevera o congelador uns minuts. (15 minuts a la nevera - 5 al congelador, aprox)

És important que la massa quedi freda, perquè al tenir molta mantega de seguida es comença a desfer i és molt difícil treballar-hi.

Un cop la massa està freda estendre-la sobre el marbre, prèviament cal haver posat farina al marbre i al rodet, per evitar que s'enganxi. Un cop la massa ha quedat ben estesa, es poden fer les galetes amb els motlles. Cal anar ràpid perquè si la massa s'escalfa és molt difícil retirar les galetes sense fer-les malbé. Un cop has retirat les galetes es posa uns 5 minuts al congelador, un cop fredes es pinten amb el rovell de l'ou i després es posen al forn a coure durant 10-15 minuts, a 180º.

Un cop tretes, es posa sucre glacé per sobre, i si es vol es poden agafar dues galetes i posar-hi melmelada al mig.

(Truc ràpid: si no tens motlles ni massa temps, pots fer el mateix però quan emboliquis la massa amb film, fer-ho amb forma ben cilíndrica, un cop freda del congelador la treus i la talles con si tallessis talls de fuet ben prims, poses els talls a la plata del forn i llestos!)

10 comentaris:

Núr ha dit...

uooooo!!!! Quins motlles de galetes més xulos!!!!

...el plat buit vol dir que te les has menjades totes, ja??? O que són al forn, potser...?

Anna Tarambana ha dit...

Els motllos són d'Ikea... d'on si no? I, el plat buit, vol dir que... bueno... que... ejem, ejem... aquest cop no us puc convidar a agafar-ne!!! ;)

elur ha dit...

oooooooooh ets una maga??? com t'ho fas sinó per amassar la pasta i fer fotos alhora??!!

eren bones, è?!
un plat molt xulo!

una abraçada, maca!

Anna Tarambana ha dit...

elur, no ho diguis a ningú però hi ha truco!! Que elmeurei em feia de pinche fotògraf! Però shhhhhhhhhhhh... que no se sàpiga!

mafalda ha dit...

Dóna'ns la recepta, porfaaaaa!

elur ha dit...

et guardo aquest secret i mil més, gràcies per la recepta!

zel ha dit...

Coi, i jo que vull fer règim...
Mmmmmhhhhhhhh quina pinta, déu meu!!!

marta ha dit...

M'ha fet gràcia pq algunes vegades he tingut temptacions de fer un bloc de cuina si no fos pq no en sé gaire. Potser és una mica absurd? però és que un dia fas una cosa i després me n'oblido

DooMMasteR ha dit...

Uoooo! Quina bona pinta! :D

Núr ha dit...

Doncs em sembla que jo també li demanaré al meu Ell que em porti a Ikea a buscar motlles! :)