dissabte, de novembre 28

Per què ens tracten d'imbècils?

Com sé que no visc en el país que vull?

Potser la pregunta està mal formulada, perdó. Com sé que el país en que vull viure no és aquest?

Tampoc...

Exactament no sé quina seria la pregunta per no ferir sensibilitats però cada dia veig coses que no m'agraden i, últimament se m'ha posat entre cella i cella el Pellicer i la Raquel. Em sap terriblement greu però crec sincerament que els Telenotícies de TV3 són ridículs. Bé, de fet no em sap greu, em fa enfadar.

Algú em pot explicar quina necessitat tinc jo que m'expliquin notícies com si el meu nivell de cultura general s'acostés a un estudiant d'ESO? Per què l'altre dia la Llei de l'avortament va sortir just després d'una notícia sobre Catalunya? Quina necessitat tinc d'escoltar un "reportatge" sobre la tomba de l'últim rei catalano-aragonès enmig de les notícies, no n'hi havia prou fent-ne un breu apunt? Per què sovint les notícies locals van davant d'esdeveniments internacionals? Per què ens mirem tan el melic?

Per què fins i tot el Bassas ha començat a fer servir humor d'estar per casa en els seus mini "speeches"? Per què he d'aguantar les brometes d'institut amb els presentadors del temps? Per què ens tracten d'imbècils?

Són imaginacions meves o últimament els enviats especials a Catalunya són cada vegada més freakis i totalment desconeguts? Què passa? Són els "descartes" del programa Divendres, de les tardes?

Per favor que torni la Núria Bacardit!

Per sort el Martí Anglada i la Montserrat Vila donen una mica el contrapunt a tant infantilisme. D'acord, la Montserrat no ha fet canvi d'armari des de que va arribar al País Basc ara fa 20 anys, però això seria un altre tema. Com a mínim ells no ens tracten com si ens maméssim el dit.

La veritat és que jo amb el vostre permís, cada vespre sintonitzo l'Iñaki Gabilondo. Apujo el volum quan fa la secció "opinió" i canvio just quan comencen els esports. Canvio a TV3, tot i que hi ha dies que he de comprovar que no m'he equivocat i he pitjat el botó del K3.

9 comentaris:

Sergi ha dit...

La veritat és que em podria reservar l'opinió perquè a dia d'avui no poso la tele ni per recomanació del metge. No hi fan massa res que m'interessi. Però sempre em sap una mica de greu quan es critica a TV3. Segur que hi ha coses que no es fan bé, és evident, però vull creure que davant de la davallada d'espectadors només intenten fer més fresc una cosa tan carrinclona com un telenotícies, que per norma ha de ser avorrit, seriós i rigorós, això sí. La falta de rigor ja fa molt temps que l'han perdut molts mitjans, i la resta ho intenten canviar perquè més gent s'animi a veure-ho. Estem tan desencantats que de vegades ens sobra que ens expliquin les desgràcies amb les que convivim. Que pot ser ofensiu per alguna gent? Potser sí. Però per què demanem sempre que TV3 sigui perfecta i no exigim res a altres cadenes? TV3 té defectes, però les crítiques no ajuden, perquè ho vulguem o no, és la cadena de la nostra terra, i per encasellada que estigui, és millor i més seriosa que la majoria. Però ningú es salva d'adaptar-se als temps que corren.

Respecte a per què ens mirem tant el melic... bé, és la tele de Catalunya, no la del món sencer. Potser mirar-ho com que l'ordre dels factors no altera el producte. Ningú més no parla dels problemes de Catalunya com ells, i és que és la seva feina. A més, pots assabentar-te de tota la resta, encara que sigui en un ordre incorrecte.

Perdona pel rotllo, però de vegades em sap greu que es critiqui tant a TV3, perquè penso que és una sort que la tinguem des de fa tants anys.

Striper ha dit...

La veritat nomes veic la tele de pasada axi que..

fra miquel ha dit...

Abans em mirava el temps, ara ni això. Quant m'adonava ja havien dit la previsió. Tanta foto i tanta càmera per dir-te el que ja pots saber traient el cap per la finestra, et distreu tant, que quant vols saber el temps que farà demà, ja se t'ha passat.
Quant me'n recordo miro "Polònia" i ja està, és tota la tele que miro. Tiro més de radio, jo.
Salut!

Anònim ha dit...

POTSER ES QUE REALMENT SOM IMBECILS.
JUGANT AMB BCN.

Puji ha dit...

Em sap greu Anna, però no vius al país on voldries viure. La major part de la gent té un nivell educatiu inferior a l'ESO (i això que n'hi ha que tenen estudis superiors...)

Kuroi Neko ha dit...

Estic d'acord amb el que diuen alguns companys per aquí, la majoria de la gent que ens envolta amb prou feines té el graduat eso, és trist, però és així.
Fa un temps pensava precisament en això que comentes, com en altres països, el nivell cultural i lingüístic dels telenotícies són més elevats, de tal manera que serveixen per culturitzar "una mica" els telespectadors. Aquí es fa al contrari, es fa per a tontets, perquè tothom ho entengui...
D'altra banda, maca, no t'amarguis, pensa que ja queda menys perquè arribi el Nadal, a tu que t'agrada tant!!

viu i llegeix ha dit...

si, estem caient en el mateix en que es cau a les escoles, TOT ha de ser divertit , sinó, no ens motiva i abandonem. Imagina't que algú s0ahgués d'esforçar una mica per aguna cosa, que retrogada, pardiez!!!I així ens va ......

Jordi Casanovas ha dit...

Dona! que Pere II era Pere II.

Jo m'he passat a l'Info K que almenys no enganyen.

Gabriel ha dit...

Benvolguda Anna:
Vols dir que el que passa a Tv3 i els seus informatius no passa també a altres canals i televisions? Si fas un passeig per les teles nacionals és per posar-se a cridar o a còrrer! A vegades critiquem molt Tv3 però confesso que és de les poques que miro a estones ja que encara té algunes coses salvables i sí, tens raó, potser subscriuria bona part del que dius...però com a excepció hauríem de salvar bona part dels corresponsals...Alguns com el Sergi de Vicente a Pekín fan unes cròniques molt bones i fan bona feina.
Recordo un dia que va fer una crònica d'unes dones xineses que estaven a un sanatori no per boges sinó perquè havien protestat massa i els seu únic pecat era haver aprovat unes oposicions i que no els hi haguessin donat la plaça i ja sé sap qui protesta a la presó o al manicomi.
Vaig trobar que era un apunt interesant per contrarestar la imatge de la Xina de gegant econòmic emergent i de super potència a tenir en compte.
En fi, a excepció del Bassas que no m'agrada gaire la seva nova faceta de corresponsal (va massa de periodista de prestigi! i no vull dir que no en tingui!, però un corresponsal no pot tenir més protagonisme que la notícia, el més important és la notícia,no el corresponsal!); doncs això, a excepció del Bassas, Tv3 té alguns corresponsals a l'estranger força bons. A la llista que has fet n'hi posaria dos o tres més...
Una salutació!