dimecres, de maig 12

5%

M'agradaria que el senyor Zapatero, vingués a explicar-me a mi i a la resta de professionals del món públic, per quin motiu ens han de rebaixar el 5% del nostre sou. Que potser no me'l guanyo dignament? Que potser aquest mes he treballat un 5% menys que els altres mesos? Que potser aquest 5% ha estat el que ha enviat l'economia del país a parir cocos?


No ho entenc. No entenc perquè els pensionistes i els funcionaris ens hem de veure perjudicats, i ens hem de menjar la merda que ha creat el sector privat immobiliari i bancari. A més, amb la pasta pública que han rebut els bancs, són iguals de funcionaris que jo! I, no veig pas que a ells els rebaixen un 5% de res, en tot cas encara em pujaran a mi un 5% en comissions!

I, no comencem amb la broma fàcil del funcionariat: que si he sortit a fer un cafè, que si arribo tard, que si esperis un moment... Al meu parer qualsevol d'aquest tòpics es pot aplicar a qualsevol oficina pública o privada, bancs caixes, agències de viatges i fins i tot perruqueries de barri. Per tant, en tot cas ens haurien de baixar un 5% a tots.



La incompetència no és patrimoni exclusiu del sector públic però ara sembla que ens haguem d'agafar aquí per salvar el país.

Estic indignada. Perquè amb aquest 5% que s'estalviaran de cada un de nosaltres, ajudaré a comprar cotxes a paios que potser no van saber estalviar en el moment que tocava i a reflotar bancs.

Aquest 5% menys serà un 5% menys que també entrarà a comerços, per tant la roda de l'economia també girarà un 5% menys, cosa que no veig com ens pot afavorir com a país.

Us ben juro, que això és una merda. I, mireu que us dic, que quan dic una merda no em refereixo a aquest 5%, si no al fet, a la solució cutre, per tapar boques a quatre paletes que ara estan al l'atur però que fa 1 any ens cobraven l'oro i el moro només per trucar al timbre de casa.

(Sé que hi ha molta gent a l'atur malgrat haver fet les coses ben fetes, em disculpo per si algú s'ha sentit ofés; no és la meva intenció. Sé que molts estan passant per moments difícils i potser no m'hauria de queixar. Com dic, no em queixo del 5%, em queixo perquè no crec que aquesta sigui la solució.)

15 comentaris:

Zincpiritione ha dit...

Ben cert, Tarambana. Clar i entenedor.

Aquesta "solució" sembla un pedaç. Ni pensionistes ni funcionaris tenen cap culpa de la crisi, però... ai las! us toca a vosaltres (ei, que t'ho dic per funcionària, no pas per pensionista!) pagar el preu "públic" d'una mala gestió privada. És cert allò que diuen que només ens recordem de Santa Bàrbara quan trona.... i dels funcionaris quan les coses van maldades (perquè en aquells temps que un manobra anava en Q7 i s'hipotecava per 80 quilos, qui es recordava dels funcionaris miliescaigeuristes?)


En fi... Però tot plegat té una conseqüència molt més greu. GRAVÍSSIMA! És a dir: si congelen la pensió als pensionistes, aixòs vol dir que la Marina Rossell anirà curta de peles i gravarà més discos per treure's un sobresou i tenyir-se de rubiaplatino! I aixòs sí que és un drama col·lectiu!

Conclusió: NÚRIA FELIU for president! Nem per fenya! Ella mai no ho faria!!!!!!!

chamb ha dit...

alguns autonoms que fem el que podem hem vist com els ingressos ens baixaven 40 o 50% facilment. I tot i així continuem pagant molts impostos els que podem. Molts d altres han hagut de plegar....

Carquinyol ha dit...

I mentrestant en juny també ens pujaran un parell de puntets més l'IVA per acabar-ho d'arreglar !! Estic d'acord amb tot el que dius !

chamb que són mal temps per la majoria ja ho sabem, però si els ingressos dels funcionaris que conec els hi baixessin un 40% o 50% segur que *tots* haurien de plegar i anar-se'n a viure sota un pont.

viu i llegeix ha dit...

en un pais de pandereta i olé, les solucions són les de Pepe Gotera i Otilio. Potser haurem de confiar en un Robin Hood que actui auxiliant als jubilats que veuran encara més migrada la seva pensió, o als que esperen un ajut derivat de la llei de dependència.

M'agradaria veure a qualsevol dels diputats passant un mes amb la pensió mitjana de qualsevol jubilat ( ja no dic la mínima).
Sento una vergonya tremenda per el govern de país que tenim

zel ha dit...

Merda punyetera i fastigosa...al carrer, hem de sortir al carrer!

Puji ha dit...

Nena, aquest post l'hauria pogut escriure jo. Ni més ni menys.

neus ha dit...

vet aquí per a què serveix un govern (de qualsevol ideologia): per privatitzat els guanys i nacionalitzar les pèrdues.

Sergi ha dit...

És una solució com una altra, però paguen justos per pecadors, és clar. Això sempre passarà. Si a vosaltres us treuen un 5% la vida no us canviarà tant, potser els primers mesos mireu una mica què gasteu, però ni així, i segur que la roda de l'economia continua igual, l'únic que a final de mes no tindràs tants diners per estalviar. En definitiva, perds tu, no la resta.

Kuroi Neko ha dit...

Com tu dius, em pareix també una solució cutre i d'última hora. Durant tot el temps que estàvem en crisi, el Zapatitos, no ha sabut més que negar la seva existència, i nosaltres vivíem en una bombolla d'ignorància pensant que res ens assemblàvem als grecs.
Només cal mirar la premsa internacional i veure que estem a una puntada de peu d'ensorrar-nos igual que ells!

Josep B. ha dit...

No entraré a discutir sí és la solució, encara que sembla que sí ho és, el problema és que abans d'aquesta s'han fet un munt d'equivocades i no s'han fet les que calia fer abans d'arribar aquí.

És una tocada de collons, i el pitjor és que l'alternativa pinta sinó igual pitjor.

Núr ha dit...

A mi em sembla molt trist que per la seva mala gestió qui hagi de pagar siguin els altres, ja siguin funcionaris, ja siguin pensionistes, ja sigui qualsevol persona. Els que haurien de reduir-se el sou són les persones que ho van començar: bancs i immobiliàries. I, si de cas, el que haurien de fer és recuperar tots els diners de tants i tants casos de corrupció com estan sortint últimament. Perquè, al cap i a la fi, tots aquests diners vés a saber on coi paren i bé que molts són diners públics, oi??

Que es redueixi el sou als polítics i que cobrin els 1.800 euros que es cobra de mitjana espanyola(sí, ja sé que hi ha molta gent per sota, jo mateixa quan era assalariada i ara també que sóc autònoma!), que els treguin els cotxes oficials i que paguin el metro o el bus de la pròpia butxaca. A veure si així no solucionaríem el problema de seguida!

Anònim ha dit...

AI MACA¡ UN 5% NO ES RES....MIRA LAS VIDUES QUE VIENUEN AMB EL 55% DE LA PENSIO QUE COBRABAN AVANS DE LA MORT DEL MARIT,COM SI LA FALTA D'UNA PERSONA REPRESEMTES LA MITAT DEL GASTO...AIXO SI QUE ES FOTUT I ARA GONGELADES.
JUGANT AMB BCN.

Garbí24 ha dit...

I a sobre ningú no ha parlat de rebaixar res del exercit espanyol que té un pressupost anual de 18.000.000.000 milions d'euros i ja parlarem si ells realment s'abaixen el sou, perquè amb els trapitxeos que es munten fan el que volen i a pringar tots inclús jo que estic en el ram de la construcció, tot i que encara tinc feina, per sort...això si amb le sou congelat de fa tres anys.

Anònim ha dit...

Que abaixin les pensions em sembla fatal, perquè aquesta generació no té la culpa del que està fent la nostra.

Ara, jo crec que, tot i que la crisi s'ha portat fatal, en una cosa tenen raó: s'ha d'estalviar. Un funcionari notarà gaire un 5%? En canvi, el país sí que ho notarà. Evidentment, no estaria gens malament que, com a mínim, eliminessin un 50% del pressupost de l'exèrcit, i que es deixessin de tonteries com intentar regalar a cada nen un portàtil. Per favor...

El veí de dalt ha dit...

Tot és una gran tifa. Ja no sé què pensar. Com a tu, em fotaran un 5% del sou. Com a molts, la il.lusió d'un govern d'esquerres fa temps que l'he perduda. Com a tots, em sento donat pel sac pels especuladors, pels bancs, pels polítics incompetents i corruptes.