dilluns, de gener 10

1r dia de trimestre

Comencem trimestre, els carrers els omplen peus calçats d'Uggs o  el que és pitjor Uggs d'imitació - els Reis han estat generosos - jo em planto a l'escola amb les meves Bikembergs, els meus pantalons G-Star, la meva jaqueta Replay i el meu bolso Clavin Klein Jeans - ja sabeu que l'estètica em perd... i la pijeria també.

M'agrada ser a l'escola, arribo d'hora i amb dos minuts la meva paral·lela i jo ja estem planificant i centrant-nos. I quan arriben els nens el cap ja em vull i tinc ganes de tenir-los asseguts i treballant. Venen esverats, han crescut i tenen mil coses a explicar, la majoria no les entenc però vaig dient que si.

A nosaltres que la sobre nostre hi hagi el Maragall o la Rigau no ens ha trastocat el dia a dia, perquè l'escola és molt més que un despatx, i les idees de quatre il·luminats. Les coses que ens preocupen realment no les soluciona cap nom, de fet no sé què és el que les soluciona, però segurament està en mans de tots. 

Un cop més em pregunto com a mestra, hi ha alguna alternativa a la redacció típica de "Què m'han portat ala Reis?". La meva proposta aquest any ha estat "Una nit i un matí especial". El problema, els nens i nenes de segon, després de tota l'explicació (alguns m'ha escrit 3 línies!) m'han acabat preguntat:

"Però puc escriure què m'ha portat als Reis?"

"I dibuixar-ho?"

M'ha agradat tornar a estar a la classe, també m'adono com n'és de fàcil caure en els vells i mals hàbits de sobrecarregar-te de coses absurdes.

5 comentaris:

desencanto ha dit...

Avui, també ha estat un bon día(amb l'Eso, per això)
Jo estava superrelaxada, ells i elles també, tot una seda. Ja veurem que passa demà,
Salutacions.

Sergi ha dit...

Era una proposta massa llaminera! Si els dius això, l'última nit i l'últim matí especials eren els de Reis, és clar. L'any que ve proposa'ls-hi el tema Què en penso de tornar a tenir deures.

DooMMasteR ha dit...

Tampoc és pas mala senyal. Això demostra que els nens en el fons segueixen sent nens generació rera generació.

El porquet ha dit...

La proposta d'en XeXu pot ser un pèl perillosa! Poden treure bilis per els quaderns de notes (o hauria de dir notebooks?).

Anònim ha dit...

"Què m'han portat els Reis" és un clàssic que sempre ha de perdurar!